Nyheter

Här presenterar vi nyheter om oss och vårt ServiceMind Index. Dessa nyheter kan du även få direkt i ditt  informationsflöde på Facebook. För att det ska ske krävs bara att du besöker vår Facebooksida och gillar den. 
Den hittar du här>>>


 

Det är viktigt att löpande undersöka vad kunderna tycker om din service och bemötande. Vad är kunderna nöjda med och vilka förbättringspotentialer finns? Vår metod för att uppnå djupare kunskap om service och förstå kunden är baserad på 13 unika frågor som är viktade och generar poäng.

Forskning visar att våra hjärnor reagerar starkt på tydliga mål och bilder.  Mål är viktigt för att öka engagemang och få personalen att prestera.

Nu kan man även följa oss på LinkedIn där vi löpande lägger upp inlägg om service, servicemedvetenhet och bemötande och annat som är intressant. Kontakta oss och kommentera gärna och ofta. 

Klicka härom du också vill följa oss.

ServiceMind Index vill öka kunskapen om servicens och bemötandets betydelse, utmaningar och möjligheter och har därför ställt frågor till några av Sveriges främsta matsalsproffs. 

Läs Björn Perssons svar om bemötande och service. Björn Persson driver tillsammans med sin fru KOKA, som är belönad med Guide Michelin stjärna, Björns Bar och Familjen.