Nyheter

Här presenterar vi nyheter om oss och vårt ServiceMind Index. Dessa nyheter kan du även få direkt i ditt  informationsflöde på Facebook. För att det ska ske krävs bara att du besöker vår Facebooksida och gillar den. 
Den hittar du här>>>


 

Genom att iordningställa en servicesituation som kunden förstår logiskt är en betydelsefull faktor för hur kunden upplever service och bemötande.  Lars Eriksson lärare och forskare på Restaurang- och hotellhögskolan, Campus Grythyttan – Örebro universitet, tipsar hur ännu mer professionellt bemötande och hög service uppnås och kan anammas.

Lars Eriksson lärare och forskare på Restaurang- och hotellhögskolan, Campus Grythyttan, Örebro Universitet utgår från de fyra områdena Rum, Tid, Logik och Estetik som viktiga för en måltidsupplevelse. Dessa områden kan även tillämpas i de flesta branscher. Här förklarar Lars Eriksson begreppet Logik. 

Att ge service i rätt tid kan göra enorm skillnad på hur kunden upplever service och bemötande. Lars Eriksson lärare och forskare på Restaurang- och hotellhögskolan, Campus Grythyttan – Örebro universitet, tipsar hur ännu mer professionellt bemötande och hög service uppnås genom att förstå och ta hänsyn till tid.

Lars Eriksson, fil dr i Måltidskunskap, lärare och forskare på Restaurang- och hotellhögskolan, Campus Grythyttan – Örebro universitet, tipsar om hur professionellt bemötande och hög service kan erhållas. Här förklarar Lars begreppet rum och hur kundupplevelsen och bemötandet kan förstärkas genom att planera rummet utifrån rummets syfte.

Lars beskriver de fyra områdena rum, tid, logik och estetik som viktiga för en måltidsupplevelse. Dessa områden kan även tillämpas i de flesta branscher.

Här förklarar Lars Eriksson begreppet rum.

ServiceMind Index vill öka kunskapen om servicens och bemötandets betydelse, utmaningar och möjligheter och har därför ställt frågor till några av Sveriges främsta serviceproffs. Läs Alexandra Charles von Hofstens svar om bemötande och service. Alexandra är en PR-konsult och nattklubbsdrottning. Alexandra är även ordförande i 1,6 miljonerklubben och 2,6 miljonerklubben - föreningarna som arbetar för kvinnors hälsa.

Fler verksamheter börjar vinna tillbaka gäster och kunder nu när restriktionerna släppts - men bristen på kompetent personal inom service bromsar återhämtning och sätter många käppar i hjulet.

En väg att gå för att lösa kompetensbristen är att verksamheten själv utbildar nyrekryterad personal. Utmaningen är att så snabbt som möjligt engagera och utbilda den oerfarna personalen att leverera hög service.

Är du i behov av att öka kompetensen inom service och bemötande hos din personal?  

 Vill du veta mer hur vårt digitala verktyg fungerar och hur du snabbt får en mer servicemedveten personal? Kontakta oss så berättar vi mer.